Felhasználási területek

A hangtálak célzott felhasználása a mindennapokban egy fantasztikus lehetőség. A legkisebb feszültség oldásától a célzott fájdalom enyhítésén keresztül, a depresszió, a különböző idegkimerültségek kezelésében is hasznos segítséget nyújthat.
 

Privát terület

Otthonunk harmonizálása, önmagunk egyensúlyban tartása mellett családi, baráti körben történő használata lehet kényeztetés, egyensúlyban tartás, esetleg segítségnyújtás.
Mély ellazulást lehet vele elérni és gyógyulási folyamatokat támogatni: például fájdalmak enyhítése során, izomfeszítéseknél, emésztési, altesti panaszoknál, elalvási zavaroknál.
 

Hivatásos segítő tevékenység során

Terápiás céllal, vagy ápolási munkakörökben tulajdonképpen az élet bármely területén alkalmazzák a születéstől a halálig.
Természetesen csak azok a személyek jogosultak terápiás céllal kezelésként alkalmazni, akik a különböző szakterületeken elvárható egyéb szakmai feltételekkel is rendelkeznek.
Ilyen segítő foglalkozások például: bábaasszonyok szülés-előkészítő munkájuknál, védőnők, gyermekekkel foglalkozó fejlesztő szakemberek, pedagógusok, gyógypedagógusok, sérült vagy idős emberekkel foglalkozók, mentálhigiénés szakemberek, pszichoterapeuták, gyógytornászok, gyógymasszőrök, természetgyógyászok, kineziológusok, fizioterapeuták, alternativ masszázs és mozgásterapeuták. A módszert hozzákapcsolva más terápiás munkájukhoz, növeli azok hatékonyságát.
 

Wellness és kozmetika

A hangmasszázs ellazulási és egészségmegtartó módszerként kiválóan alkalmazható. A belső nyugalom, az öntudatosság és egészség lényegesen meghatározza egy ember kisugárzását. A hangmasszázs jó közérzetet és szépséget biztosít, amely belülről árad.
 

Masszázs és gyógytorna

A hangmasszázs alkalmazása heveny testi problémáknál is lehetséges. A blokkok tudatosan észlelhetők és az összefüggések, amelyek ezeket a tüneteket eredményezték, felismerhetők. A páciensek nagyon kellemesnek és gyengédnek érzik a hangmasszázst, így a szakember számára hozzáférhetőbbek, együttműködőbbek lesznek.
 

Gyógyászat (alkalmazás az orvosok és természetgyógyászok által)

Ellazítási hatása segítségével a pácienssel folytatott beszélgetés oldott, nyílt és együttműködő légkört teremthet.
Fájdalomcsillapítási hatásával a hangmasszázs gyógykezeléseket támogat: például fejfájás, alvászavar, emésztési problémák, altesti görcsök, izomfájdalmak, ízületi problémák, keringési zavarok, magas vérnyomás esetén.
A nőgyógyászat terén is sok a pozitív tapasztalat. Kismedencei fájdalmak, a menstruációval kapcsolatos panaszok a masszázs hatására néhány kezelés után teljesen megszűnnek.
A várandósság alatt a rezgések harmonizálják az anya és a magzat rezgéseit. A szülés során a hangmasszázs ellazítja a feszes, merev izomzatot, az akusztikusan tapasztalható hangok elsosorban mentálisan hatnak nyugtatóan az anyára. A légzés lelassul, egyenletesebbé válik, megszűnik a félelem, a feszültség, a nyugtalanság.
Mivel a születés maga egy trauma, a sokat síró, nehezen alvó csecsemők megnyugtatására is kiváló eredménnyel használják.
 

Terápia, pszichoterápia

Ezen a széles alkalmazási területén a hangmasszázs kiváló módszernek bizonyult arra, hogy a pácienst a legrövidebb időn belül lehessen ellazult állapotba hozni. A hangmasszázs alatti, vagy utáni mély ellazult állapothoz kapcsolódhat aztán a mindenkori terápiás folyamat, történjen ez a továbbiakban hanggal vagy más módszerrel.
gtál terápia.
 
A logo szerzői jogvédelem alatt áll.
hangtál hangmasszázs rezgés gong masszázs zengő hangtál rezgéstanfolyam hangtál tanfolyam rezgésterápia hangtál terápia tibeti hangtál masszázs gongos tanfolyam hangtálas tanfolyam zengő tibeti hangtál hangtál terápiához hangmasszázs hangtál gongütő gyógyító tibeti hangtál zengő hangtál rezgésterápia hangterápia han


Vissza