KezdőlapMagunkrólHangmasszőrjeinkTálakrólHangterápiaPedagógiaKépzésKépekKapcsolatVendégkönyv
Információk a tanfolyamokról
 

Amennyiben szeretne a képzés bármelyikén részt venni, kérem, hogy a tanfolyam időpontja előtt legalább 30 nappal jelezze részvételi szándékát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képzés

A hatalmas képzési kínálatból talán nehéz  kiválasztani a leginkább megfelelőt.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Peter Hess név egy nemzetközi védjegy. 

Használatát a németországi Peter Hess Intézet (PHI) szabályozza.
Jelenleg már 20 országban működik oktatóközpont, és mindenütt ugyanaz a szisztéma szerint folyik a hangmasszőr képzés. A gondosan felépített oktatási rendszer 30 év tapasztalatára, sok-sok szakember hasznos tudására épül.

Peter Hess felhatalmazásával, és megbízásából „Peter Hess hangmasszőr“ képzésre és a végzettséget igazoló oklevél kiállítására Magyarországon egyedül a Peter Hess Akadémia (PHA) Magyarország megbízott vezetője és okatatásszervezője (Radnai Zsuzsanna) jogosult.

   A „Peter Hess“ Európában védett márkanév

Figyelem! A Peter Hess módszer jogvédelem alatt áll! A jogvédelem kiterjed az oktatás, sokszorosítás, a nyilvános előadás, a média, valamint fotók és megjelenő írások jogaira, az egyes részleteket illetően is, és jogi következményeket von maga után.

  A „Peter Hess hangmasszőr“ megnevezést csak a PHA Magyarország keretében indított teljes képzés (a Hangmasszázs I. / Hangmasszázs II./ Hangmasszázs III. és IV. szemináriumok, valamint a záró, szupervíziós szeminárium) elvégzése, és a végzettséget igazoló oklevél kézhez vétele után szabad viselni.
  A „Peter Hess hangmasszázs“ megnevezést is csak a teljes képzés sikeres elvégzése után lehet használni. 

Felnőttképzési nyilvántartási száma: 00137-2010

 Az alaptanfolyam (I, II, III-IV + Szupervízió) elvégzése után kap a végzett hangmasszőr egy  oklevelet, mely feljogosítja őt kezelések végzésére. (Terápiás céllal abban az esetben, ha a törvényileg előírt egyéb szakmai feltételeknek is eleget tesz.)

A szemináriumokat Európa szerte Peter Hess által erre felhatalmazott, tanúsítvánnyal rendelkező tanítványai vezetik.

 

 

A konzultációk előre kiválasztott helyszíneken kerülnek megrendezésre, ahol oldott légkörben szerezhetnek saját, személyes tapasztalatokat a hangmasszázzsal kapcsolatban, miközben lehetőségük van intenzív tapasztalatcserére is a többi résztvevővel. Ez idő alatt a szeminárium vezetői a tanulás minden egyes lépésénél szakértő módon vezetik és informálják a résztvevőket.

 

tablak.png (2863 bytes)

 

Hangmasszázs I.
A bevezető szeminárium bemutatja a Peter Hess® féle hangmasszázs alapjait. Résztevőink megtapasztalhatják magát a hangmasszázst és megkapják az első útmutatót a hangtálak használatához.

 Tartalom:

•              A hangmasszázs kialakulásának története

•              A hangtálak hangjának a saját testre gyakorolt hatása

•             Hangtálak eltérő karakterisztikájának megismerése az alap hangmasszázshoz használt ütőkkel

•              Az alap hangmasszázs bemutatása

•              Az alap hangmasszázs gyakorlása párban, útmutatással

•              Alkalmazási lehetőségek, határok, ellenjavallatok

•              Az alap hangmasszázs önálló végrehajtása

 

Hangmasszázs II.
Különös figyelmet fordítunk az aura és az egészségaura iránti érzékenység fejlesztésére. Az aurában végzett hangmunka sokrétű lehetőségeit tapasztalhatják meg és sajátíthatják el résztevvőink: az aura tisztításától egészen a testi problémák megoldásáig. További fontos témakör a klienssel való kapcsolat és a hangmunka jelentősége többoldalú megközelítésben.

Hangmasszázs III.-IV.
A szeminárium intenzív eszmecserével kezdődik, a résztvevők hangmasszázzsal szerzett tapasztalatairól, és a megoldások kidolgozásáról "nehéz helyzetekben". További hangsúlyt kap az érzelmekkel és a klienssel való felelősségteljes bánásmód, a professzionalitás a hangmasszázsban: tisztázni az elhatárolódást a klienstől, a hangmasszázs korlátainak és a saját lehetőségeinknek meghatározása és a törvényi keretfeltételek megismerése.
Ismertetésre kerül a testen levő problémás területek kezelése az új aura-elemek figyelembe vételével, és a hang, test, aura és csakrák összefüggéseinek megértésével. A gyakorlatok során sok tapasztalat gyűjthető, melyek a magabiztosságot is növelik ebben a munkában.

Szupervízió
Az alapképzést egy kétnapos konzultáció zárja le, melyre általában néhány hónappal a tanfolyam befejezése után kerül sor. A középpontban a résztvevők gyakorlati tapasztalatai és a problémamegoldások kidolgozása áll. A résztvevők a szupervízión való részvételt követően oklevelet kapnak, mely feljogosít a Peter Hess® féle Hangmasszázs hivatásszerű alkalmazására, és a Peter Hess Hangmasszőr név viselésére, az adott törvényi kereteken belül.

 

Továbbképzés hangmasszőrök részére
 

1. Játékok hangtálakkal és gongokkal 
 
A továbbképzéshez az I. tanfolyamon való részvétel után csatlakozhat.
 
A konzultációt szülőknek és olyan gyermekekkel foglalkozó szakembereknek ajánljuk, akik nyitottak, befogadók, akik úgy érzik, él még bennük a gyermeki kíváncsiság, akik képesek önfeledten játszani. Személyes élményeket gyűjtünk hangtálakkal és gongokkal. Ízelítőt adunk olyan játékokból és gyakorlatokból, amelyek hosszú évek tapasztalatában érlelődtek, gyakran a gyermekek ötleteiből származnak és bizonyítottan tartós és hatékony segítséget nyújtanak bárki számára.
A módszer közösségépítő, bizalomerősítő, harmonizáló hatása egyensúlyt teremt, ezért nagyon jó eredménnyel hasznosítható bármely csoport, vagy egyéni foglalkozásokon.2.  Hangfürdő testnek és  léleknek

A továbbképzéshez az I. tanfolyamon való részvétel után csatlakozhat.

A hangfürdő tanfolyamot olyan végzett Peter Hess hangmasszőröknek ajánljuk, akik csoportos foglalkozásokat szeretnének tartani a már meglévő hangtáljaikkal, gong(ok)kal.

A hangfürdő – mivel Peter Hess terápiás tálakkal és gongokkal történik – hasonlóan a hangtál kezelésekhez, az alap állapotunkba vezet vissza, az „ősbizalomhoz”, vagyis testileg az egészség, lelkileg pedig a harmónia állapotába.

 Az emberek 99%-a a stressz valamilyen formájában él, eltérő mértékben. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a stressz mindenki számára egy ismert és megtapasztalt fogalom. Rengeteg, jobbnál jobb módszer létezik a stressz enyhítésére, kezelésére, levezetésére. A hangok segítenek ellazulni, könnyebben elmélyülni a meditációban.

A tanfolyamon fontos szerephez jut a GONG, és annak sajátos megszólaltatási lehetőségei. Különböző relaxációs technikákat tanlunk, hangtálak és gong kíséretében. Fontos, hogy megteremtsük a megfelelő körülményeket, és odafigyeljünk minden részletre. Ez a kiegészítő tanfolyam segítséget nyújt, hogy az előkészületektől  kezdve, a hangeszközeinkkel való kapcsolatunkon keresztül, a hangfürdő végéig egy átfogó képet kapjunk arról, hogyan építsük fel saját, egyedi hangfürdőnket, mely mindenki számára egy megnyugtató és feltöltő lelki élmény. Hogy részesei és irányítói legyünk egy kisebb csodának, amit mi teremtünk önmagunk és a környezetünk számára.

A tanfolyam felépítése:

- stressz:  fogalma, hatásai, reakciók, megoldások
- relaxiáció, meditáció, hangfürdő 
- GONG történelmi áttekintés, technika, kapcsolat
- hangfürdő felépítése
- sok-sok gyakorlás, tapasztalás


 
4.  Lelki kapcsolatok harmonizálása

A továbbképzéshez legalább az I-II. tanfolyamon való részvétel után csatlakozhat.
 
Az emberi kapcsolatokban, a lelki életben megélt elakadások nem feltétlenül kell hogy “rossz” dolognak számítsanak. Ha megfelelő hozzáállással közelítünk azok feldolgozásához, megoldásához, akár gazdagíthatják, színesíthetik is a személyiséget. A páros hangtál kezelés hatására a kapcsolati problémák, régóta berögzült szokások, sokszor görcsös viselkedésmódok szinte észrevétlenül, kioldódnak. A váratlan, stresszel teli események csökkennek, fokozódik az öngyógyulás, gazdagodik az önismeret és a mindennapi feladatokat saját önerőből tudják feldolgozni és megoldani a résztvevők.
 
A páros hangtál kezelés az alábbi kiemelt területeken nyújt hatékony segítséget:
§  Kapcsolati elakadások oldása
§  Konfliktuskezelés
§  Stresszkezelés
§  Baba tervezés
§  Veszteségélmények feldolgozása
§  Életvezetési nehézségek
§  Önismeret fejlesztése
Filozófiánk szerint a kezelő küldetése a különféle kapcsolati nehézségektől gyötrődők kísérése a legoptimálisabb megoldások irányába.

 

A konzultációk helyszíne: 
  BB Hotel Budapest
  1031 Budapest, Rozalia utca 76-78

   - A jelzett időpontokban a kozultációk min 10 fő részvételével kerülnek  megrendezésre.

    -A Peter Hess Akadémia a tanfolyamok időpont változtatási jogát fenntartja!

 

 

 

 

 

 

Vissza

Kapcsolattartó: Radnai Zsuzsanna Telefon: 06 30/252-4049 E-mail: hangmasszazs@gmail.com
Hangterápia, Hangtál, Tibeti hangtál, Zenélő Tibeti hangtál, Hangtál vásárlása, Hangtál eladás, Hangterápiás kezelés, Hangterápia tanfolyam, Hangterápia képzés, Hangmasször képzés, Hangterapeuta képzés