Fejlesztőjátékok

Játékok hangtálakkal és gongokkal
 
A gyerekfoglalkozásokhoz kapcsolódó képzések az I. tanfolyamra épülnek.
 
A konzultációt szülőknek és olyan gyermekekkel foglalkozó szakembereknek ajánljom, akik nyitottak, befogadók, akik úgy érzik, él még bennük a gyermeki kíváncsiság, akik képesek önfeledten játszani. A programban résztvevők interaktív módon, személyes élményeket gyűjtsenek a hangtálakkal és gongokkal. Ízelítőt kapnak olyan gyakorlatokból, amelyeket hosszú évek  alatt gyűjtött tapasztalataim alapján állítottam össze, gyakran a gyermekekkel végzett játékok  közben,  közösen találtunk  ki, és bizonyítottan tartós és hatékony segítséget nyújtanak bárki számára.
A módszer közösségépítő, bizalomerősítő, harmonizáló hatása egyensúlyt teremt, ezért nagyon jó eredménnyel hasznosítható bármely csoport, vagy egyéni foglalkozásokon.
 
 
A konzultáció célja:
 
A gyermekek pozitív társas kapcsolatainak és érzelmi megnyilvánulásainak alakítása.
A viselkedési problémák (szorongás, emocionális visszavonulás, túlmozgás, agresszió) átdolgozása.
A kognitív fejlődésben az érzelmek szabad megélése, annak kifejezése.
Az önbizalom és az ősbizalom megerősítése.
 
 
Metodika:
 
A Peter Hess® féle terápiás hangtálak, gongok csengők segítségével prevenciós támogatás és fejlesztés.
  • Az első blokk témája a kapcsolatteremtés, a bizalom, a társas kapcsolatok kialakítása, megélése, ápolása. 
  • A második blokkban az eszközök a motivációt jelentik a célirányos, mozgásokra épülő fejlesztőjátékokban az érintés, a taktilis érzékelés, a hallásfigyelem, a ritmus, a keresztcsatornák területén.
  • A harmadik blokkban a fantáziát építő, hangokkal megnyilvánuló fejlesztőjátékok, a szabad légzésre és az elmélyült meditatív élményekre épülő képzeletjátékok szerepelnek az érzelmek kifejezésére, megélésére.
Pedagógiai megközelítés:
 
Teljes figyelmi odafordulásban való elfogadás, az adott játékkereteken belüli maximális szabadság.
Egyénileg, vagy kiscsoportban célirányos fejlesztésre ad lehetőséget, míg nagycsoportban non-direkt kapcsolatteremtő, harmonizáló, feszültségoldó hatású.
 
Jelentkezés/bővebb felvilágosítás:
 
Radnai Zsuzsanna             hangmasszazs@gmail.com              tel: 06/30/252-4049

Játékok  hangtJátékok  hangtálakkal, hangtálas játékok gyerekeknek, gyerekek és hangtálak, gyerekfoglalkozások hangtálakkal, hamgmasszázs gyerekeknek, hangterápia a fejlesztésben,hangterápia gyerekeknek, hangmasszázs a viselkedészavarokra.álakkal, hangtálas játékok gyerekeknek, gyerekek és hangtálak, gyerekfoglalkozások hangtálakkal, hamgmasszázs gyerekeknek, hangterápia a fejlesztésben,hangterápia gyerekeknek, hangmasszázs a viselkedészavarokra.

 
 


Vissza