Mintha az óceán hangját hallanám

Szép Szilvi, Olaszorszában élő természetgyógyász vagyok, zeneterápia szakos kiegészítéssel, a hangtálakat választottam a zeneterápia alkalmazásához.

Kihasználva a nyarat és szabadban való tartózkodás élményét, a hangtál összejöveteleket kertben tartottuk, szülők bevonásával, mert Olaszországban ez a foglalkozástípus még teljesen ismeretlen. Izgultam, hogy vajon a szabadban is fogjuk-e hallani a hangokat, de felesleges volt az izgalom, mindent remekül hallani. A gyerekek félénken de kíváncsian jöttek az első alkalommal, azonban sikerült ráérezni, mi legyen az első megközelítés módja (Zsuzsa tanítása tökéletes), és hamar elvarázsolták őket a hangok. A vibráció érzékelése teljesen lenyűgözte őket, különösen amikor megmutattam mi történik a vízzel, és beletehették a kezüket a vízbe. Aztán jöttek a játékos feladatok és még jobban lázba jöttek, annyira, hogy nem akartak hazamenni. Amikor a szülő látja a gyermeke arcán felvirágzó mosolyt az első élmények után, megnyugszik, és mivel ő maga is megtapasztalja a tálak hatását, bizalom épül. Az egyik kislány anyukája pár nap múlva érdeklődött, hogy hol lehet ilyet venni, mert a gyerek kéri, hogy otthon is legyen.

Az első foglalkozás után már óriási örömmel jöttek a következőre. A visszahúzódó, csendes kislány is sokkal bátrabb volt, már mert beszélni, és azt mondta: "számomra olyan, mintha az óceán hangját hallanám". A hangulat nagyon oldott volt, vidám és felszabadult. Óriási élmény látni a gyerekek reakcióját, változását, meglepően látványos a foglalkozás kezdete és befejezte utáni hangulatkülönbség. Hihetetlen, milyen gyorsan reagálnak a gyerekek.

Szép Szilvia, Olaszország
szep.szilvia@yahoo.com


Vissza