Olimpiai hangtálak Brazíliában

A Braziliában megrendezett Olimpiai játékokon hatalmas sikert arattak ott élő  kollégáink a Peter Hess módszerrel és a hangtálakkal

Regina Santos Daniel Mas és Daniel Willmer levelének fordítása olvasható itt a  tapasztalatokról:

Kedves Barátaim,

Nagy örömmel, és büszkén adjuk közre a 2016-os Olimpián Rióban gyűjtött tapasztalatokat, melyekkel a Brazil Peter Hess Akadémia (Academia Peter Hess Brasilien) gazdagította Petre Hess módszert.  A világ minden részéről érkezett sportolóknak 12 napon át hangmasszázst ajánlottak fel. Óriási sikert arattak, messze felülmúlva az összes elképzelést, és elvárást. Ez a kezdeményezés közös siker s elismerés, melyből a világon működő minden Peter Hess Akadémia részesül és profitál.

Az Academia Peter Hess Brazília abban a kiváltságban részesült, hogy közremüködhetett a 2016 Rioi Olimpiai Játékoknál. Hangmasszázst  kínáltunk a sportolóknak a világ minden tájáról hangtálakkal  és gongokkal. A 3 fös csoprtunk, a gyakornok Daniel Mas, Daniel Willmer és én, Regina Santos, a legnagyobb odaadással, gondoskodással és  szeretettel végeztük feladatunkat.

Egy különleges, nagy nemzetközi cég támogatta ezt a projektet, amit szerzödési okok miatt nem lehetett közzétenni az esemény idöszakában. Ez egy nagy ajándék és egy egyedülálló lehetőség volt, hogy részt vehettünk egy ilyen nagyságrendű eseményen, és így a Peter Hess Akadémia nem csak Brazíliában lett ismertebb, hanem szerte a világon.


Egy gyönyörű házban, egy kényelmes és hangulatos környezetben, tizenkét napon keresztül 260 ember kapott egy 20 perces hangmeditaciót. Terápiás hangtálakkal, gongokkal és egyéb hangszerekkel értük el a teljes meditatciós nyugalmat. A mintegy 230 sportolókból és edzőkböl àlló hallgatóság a legkülönbözőbb háttérrel és származással kapott lehetősége részt venni, és teljesen el voltak ragadtatva az új tapasztalattól. Nem volt sok helyünk igy nagyon sok érdeklödö sajnos nem is tudott részt venni. A siker nem csupán a mi várakozásainkat múlta felül, hanem a szervezők és a szponzorok elvárását is!


4 résztvevő kivételével a hang meditáció a többségnek új élmény volt. Öröm volt nézni, ahogy a  sportolók kikapcsolódtak, ahogy az arckifejezés, testtartás és a viselkedés teljesen megváltozott a hangélmény után. Mindenki lelkes volt, nem is akartak  felébredni, egyesek csak jóval késöbb keltek fel.


Éreztük, milyen extrém stressznek  voltak kitéve ezek a sportolók, mindig a maximumot megkövetelve, kitartás a legvégsöig, a célok elérése: a nyomás, a követelmények, és a feszültség, a training, elvárások és illúziók ...
Ez volt az a pillanat, amikor mindenki azt mondta,  hogy pontosan ez az, amire szükségük volt, ahol sikerült kiüríteni az elméjüket, megpihentek a testük mélyén, megtalálták a lelki egyensúlyukat és a harmóniát. Amikor távoztak, úgy érezték, nemcsak könnyebbek és kiegyensúlyozottabbak, hanem lelkiekben erösebbek is.
Célunk volt javitani a figyelmet, az elhatározást és a koncentrációt, valamint az önbizalmat megerösiteni a nagy pillanatban egy sportoló életében.


A legtöbb vendég azért jött hozzánk, mert hallották a résztvevök  lelkesedését , akik már egy  hangmeditáción tapasztalatokat gyüjtöttek.
Ezek a résztvevök sem tudták pontosan elmagyarázni, hogy mit éltek át, de a meditáció utáni
nagyon kellemes hatás arra ösztökélte öket, hogy a többi versenyzőt is hozzánk küldjék.


Néhányan  ismerték a módszert már a saját hazájukban, mint például Hollandia, Ausztria, Magyarország és Németország. Azok, akik nem ismerték és megtudták, hogy van hangterápiára
a saját országukban is lehetöség, azt mondták, hogy hazaérkezésük után szeretnék megismételni a tapasztalatot.

Szerződéses okok miatt nem volt szabad nyilvánosan reklámozni a Peter Hess módszert, de
amennyiben erre lehetőség kínálkozott, kihasználtuk a lehetöséget.


Kaptunk néhány jól ismert sportolót, köztük éremesélyeseket, ketten vettek részt a hang meditációnál a versenyek előtt és érmet nyertek. Visszajöjttek hozzánk megköszönni nekünk az élményt és biztosítottak minket, hogy véleményük szerint a meditáció befolyásolta a teljesítményüket, és feltétlenül meg szeretnék ismételni a tapasztalatot.

Ezeket a  benyomásokat már többször hallottam a vendégek szájából:
- Hihetetlen! Fantasztikus!
- Csodálatos élmény!
- A legjobb élmény az életemben!
- Még soha nem tapasztaltam ilyet!
- Nagyon kellemes ...
- Imádom!
- fel kell kelnem?
- Nem akarok felébredni ...
- Maradhatok egész nap vagy örökre?i?
- tessék velem jönni és a szobámban maradni!
- Erre lenne szükségem minden nap!
- Önöknek az olimpiai faluban kellene lenniük!
- Stb ...

Amre legszívesebben emlékszem:
 
 • arra a  nagy ukrán sportolóra, aki nyugodtan, mélyen alszik és horkol
 • arra a számos sportolóra, akik még a magasabb hangokra sem ébredtek  fel
 • arra az amerikai nőre, aki nagyon szkeptikusan nézett, amikor belépett a szobába, és megkapta az üdvözlő hangokat a hátán, az egészségi auraba; az  ő megdöbbent és mosolygó arcára a  kezelés végén
 • arra a nagy és erős amerikai atlétára, aki tele energiával jött és alig tudott felállni
 • A nigériaira, aki szótlanul és hálásan rázta a kezünket, és hitetlenkedö tekintetét tapsztalatával kapcsolatban. A találkozó csak tíz percig tartott, mert az edző már várt. De nem akarta elmulasztani az élményt
 • A sok hálás sportolóra a jó energiáért
 • A brazil győztes sportlövész hálájára és feleségére, akik hangtálakat akartak venni
 • A portugál és a brazil sportolók csodálatos arckifejezésére, mintha egy különleges ajándékot kaptak volna
 • Az NOB tagjaira, akik cask az olimpia végén vehettek részt, érdeklödtek és sok kérdést tettek fel
 • Az amerikaira, aki éppen most érkezett Rioba, fáradtan, nyugtalanul, nem tudott aludni
 • A szponzor cégek képviselőire, akik mélyen ellazultak, és horkoltak
 • a brazilra, aki csak egy hang meditáció után tudott ellazulni, mert elvesztette a versenyt  
 • az aranyérmes holland evezős csapatra, akik eljöttek hozzánk köszönetet mondani a győzelem után
 • az NBC televízió három alkalmazottjára, akik kiváncsian és nagyon gyanakodva jöttek be, és a meditáció után egy csomó kérdéssel ostromoltak
 • a hála kifejezésére az érintett személyek esetében, akik meg voltak gyözödve arról, hogy a hang meditáció nagy részben hozzájárult az Olimpia sikesrességéhez


Mi magunk is sokat tanultunk ebböl az élményböl, és úgy érezzük, mind szakmailag és személyesen is gazdagabbak lettünk. Megfigyeltük, hogy a hangterápia fontos módja lehet a segitségnek az  olyan közönség számára, mely állandóan súlyos stressznek és a nyomásnak van kitéve és nagy szüksége van az ellazulásra. Ezután a pozitív élmény után, úgy gondoljuk, lehetőségünk van rá, a brazil olimpiai bizottságot a Peter Hess féle hangmasszázs módszerével megismertetni és hisszük, hogy ez is egy módja a PH Akadémiák bemutatására más országokban.

Ez egy egyedülálló, csodálatos és nagyon gazdagító élmény volt, amit szivesen megosztottunk Veletek !


Regina Santos Daniel Mas és Daniel Willmer


Az alábbi weboldalon www.academiapeterhess.com.br találtok néhány felvételt a brazil kollégákról, a teremről, ahol a hangmasszázs történt.
 

Vissza