Pedagógia

"Tanítsd a gyermeket az ő útjának a módján! És tudjad: Aki önmagává
válhatott, és aki önmaga lehet, az képes mások számára is valaki lenni!"
Bölcsesség Könyve

 

"A hangpedagógia számos pedagógiai terület számára értékes és támogató módszer. Gyakran ad kiindulási alapot a megoldások számára
és pozitív válaszokat a társadalmunkban élő emberek nehézségeire."

(Peter Hess)

Teljesítményorientált világunkban - mind munkánkban, mind magánéletünkben - szükségünk van az egészséges ősbizalomra, az egység biztonságot adó érzésére, mely alapja önbizalmunknak. Ennek hiányában, gyakran érzünk bizonytalanságot, félelmet a jövőtől, képtelenséget a világban való tájékozódásra. A korábbi szociális és családi struktúrák már szinte alig léteznek, világunk felgyorsult, kevés idő jut szeretteinkre, önmagunkra. Ebben a nehéz helyzetben különösen fontos, hogy gyermekeinknek meg tudjuk adni a lehetőséget, az utat ahhoz, hogy önmagukban találjanak biztonságot, hogy saját képességeik, erősségeik és természetes környezetük kapaszkodók lehessenek számukra. Az önbizalom belső stabilitást ad, és megalapozza, hogy szabad, önmagában biztos és boldog emberré váljanak.

2000 óta Magyarországon is tapasztalják gyermekek, szülők, pedagógusok a módszer hatékonyságát. Nagyon jó eredménnyel hasznosítható viselkedési rendellenességek (pl. szorongás, emocionális visszavonulás, agresszió, túlmozgás), tanulási nehézségek (pl. figyelem, koncentrálóképesség zavara), illetve kommunikációs zavarok esetén. A fejlesztőpedagógiai módszerekkel párhuzamosan alkalmazva, növeli azok hatékonyságát. Egyéni és kiscsoportos, esetenként családterápiás foglalkozások keretében óvodásoknál, iskoláskorú gyermekeknél, vagy nagy kamaszoknál egyaránt alkalmazható. Normál értelmi képességű, vagy sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a játékos fejlesztőfoglalkozások, egyéni kezelések eredményeként tanulási teljesítőképességük, társas kapcsolataik javulnak, sőt ezen a területen egyre több sikerélményt hoznak.

A hangtálak hangja segít a gyerekeknek - játékosan - saját magukat megismerni, élményszerűen érzékelni és egymás felé is elindulni, egymással kommunikálni, kapcsolatot kezdeményezni. A játékos foglalkozásokon szabad folyást engedhetnek felfedező vágyaiknak, és új dolgokat próbálhatnak ki. A sikerélmények és a kellemes közérzet pedig az öröm, a kiegyensúlyozottság forrása s hosszabb távon is kihat életükre.

Elérhetőség:

Radnai Zsuzsanna:
E-mail: hangmasszazs@gmail.com
tel: 06/30252-4049
Játékok  hangtálakkal Játékok hangtálakkal, hangtálas játékok gyerekeknek, gyerekek és hangtálak, gyerekfoglalkozások hangtálakkal, hamgmasszázs gyerekeknek, hangterápia a fejlesztésben,hangterápia gyerekeknek, hangmasszázs a viselkedészavarokra.álakkal, hangtálas játékok gyerekeknek, gyerekek és hangtálak, gyerekfoglalkozások hangtálakkal, hamgmasszázs gyerekeknek, hangterápia a fejlesztésben,hangterápia gyerekeknek, hangmasszázs a viselkedészavarokra.Vissza