Velünk történt

Szakmai nap - Hangfürdők

Immár harmadik alkalommal találkoztunk az online térben Hangmasszőr társainkkal, hogy egy-egy sokak számára fontos témakörben Szakmai napot tartsunk.
Első alkalommal Wittmann Zsuzsanna, majd Jászai Anita felkészültségének köszönhetően maradt feledhetetlen a találkozó.
Március 27-én a Hangfürdő témakörében Mihály Puskás Brigitta volt az előadónk, de megszólaltak a tapasztalatcserénél hozzáértő kollégáink is. Hasznos ötletekkel gazdagabban zártuk ezt a gyönyörű napot!
Az online térnek köszönhetően az ország különböző pontjairól, és a határainkon túlról is velünk lehettek társaink.


Forrás gyermekprogram

Hangmasszőrünk, Gyenes-Kotra Mónika osztotta meg velünk tapasztalatát:
"A zene világnapja alkalmából játszottunk, meseországba utaztunk, sárkányföldre és megfigyeltük, ott milyen különleges hangokat lehet hallani (hangtálak, béka, csengő - Koshi, fakopáncs - ritmusfa). Csukott szemmel, kíváncsian füleltek a gyerekek, majd utána beléptünk a mesébe és a sárkányoktól tanult gyakorlatokkal frissítettük magunkat és társainkat (Forrás gyermekprogram).

http://shiatsu-egyesulet.hu/forras-gyermekprogram/
Ezt a programot előző évben tanultam meg és nagyon szeretem használni az óráim során. Megtanítja a gyermekeket a finom érintésre. 🙂
Szép napot: Móni"


 
Hangvarázzsal belső utakon Radnai Zsuzsával

A víusveszély miatt 2020-21-es programévünkben sajnálatos módon hagyományos nyilvános programjainkat, szolgáltatásainkat bizonytalan ideig szüneteltetni kényszerülünk. Klubestjeinken a közösségépítést, segítő kompetenciáink erősítését tervezzük. A sorozat első állomásaként Radnai Zsuzsa gyógypedagógust, hangterapeutát láttuk vendégül. Megismerhettük a Peter Hess által kidolgozott hangtálas fejlesztő, rekreációs módszert, vendégünk elköteleződését, eddigi terápiás munkájának örömeit. Kipróbálhattuk a tálak megszólaltatását, majd Zsuzsa vezetésével és a hangtálak természet-közeli, változatos tónusú, mély vagy magas hangjaitól kísérve próbára tettük figyelmünket: miként vagyunk képesek önmagunkra koncentrálni, átélni a fókuszálás felszabadító hatását.
Köszönjük Zsuzsa a bemutató foglalkozást! Kellemes élmény volt!

További tájékozódáshoz ajánljuk: www.hangmasszazs.hu, és https://www.facebook.com/zsuzsanna.radnai.58 oldalakat

https://www.facebook.com/zontaszombathely
Bemutató óra felnőtteknek - Újhelyi Sarolta bemutató órát tartott Fehérgyarmaton a Neeraja Jóga Stúdióban 2020. január 3-án.
 
Masszázs kezek nélkül

A hangmasszázs nem kézzel történik, hanem fémtálakkal. Ezekben látszólak semmi különös nincs egészen addig, amíg egy ütő segítségével gyengéden meg nem szólaltatják őket. Ekkor ugyanis ellazul a test és megnyugszik az elme.
Ferenczi Ágota írása

A neve hallatán azt gondolhatnánk, hogy a hangmasszázs-terápia során a tálak által kiadott hangok váltják ki a relaxáló hatást, a valóságban azonban a rezgéseknek is fontos szerepük van, sőt elsősorban ezek adják a módszer lényegét.
Hogy ez mennyire így van, azt magam is megtapasztalhattam, amikor Kis Melinda terapeuta hangtálat helyezett rám. A tál gyengéd ütögetése nyomán keletkezett rezgéseket fizikai valójukban, intenzíven érzékeltem a testemben. Olyan volt, mintha
koncentrikus körök futnának végig bennem, miközben – nincs rá jobb szó – kellemes bizsergés futott át újra és újra a belsőmben egészen addig, amíg a tál el nem hallgatott.
 

Tovább
 Mintha az óceán hangját hallanám

Kihasználva a nyarat és szabadban való tartózkodás élményét, a hangtál összejöveteleket kertben tartottuk, szülők bevonásával, mert Olaszországban ez a foglalkozástípus még teljesen ismeretlen. Izgultam, hogy vajon a szabadban is fogjuk-e hallani a hangokat, de felesleges volt az izgalom, mindent remekül hallani. A gyerekek félénken de kíváncsian jöttek az első alkalommal, azonban sikerült ráérezni, mi legyen az első megközelítés módja (Zsuzsa tanítása tökéletes), és hamar elvarázsolták őket a hangok.


Tovább
 


Játékok hangtálakkal az Árnyas Óvodában és Bölcsődében Veresegyházán

Megható ajándékot kaptam az Árnyas Óvoda vezetőitől.
Először  azzal,  hogy az óvoda dolgozói nyitottak voltak az alternatív lehetőség iránt, és hiánytalanul részt vettek a Petre Hess módszer szerinti hangmasszőr képzés alap tanfolyamán,  és a "Játékok  hangtálakkal és gongokkal"  tanfolyamon.
Aztán egy igazán megható gondolatukkal, ötletükkel  okoztak meglepetést   nekem,  mert  meghívtak az első , bevezető foglalkozásra és én adhattám át közel 100 kisgyereknek a  Peter Hess hangtálakat.
Nagy élmény volt   számomra látni a  gyerekek  reakcióját, felszabadult, vidám játszótrásuk  lenni,  bevezetni őket  a  hangtálak varázslatos világába... (Radnai Zsuzsanna)


Tovább
 Gyermekáldás hangtálakkal?

Zita negyven éves vállalkozó. Párjával három éve próbálkoznak, hogy gyermekük szölessen, mindeddig hiába. Zita jó fizikai állapotban van, nincsenek súlyproblémái, az orvosok szerint egészséges, mégsem jön a baba.
Vajon ilyen nehéz helyzetben is nyújthatnak-e segítséget a hangtálak?
TovábbAndris, 6 éves kisfiú
Hangmasszázs oka: beszédében nehézség, gátoltság, dadogás, ami időnként erősödik, időnként ki-simul. Születése óta ismerjük egymást.
TovábbSzéli Éva gyógypedagógus
Munkája során autista gyerekeknél is szívesen alkalmazza a Peter Hess hangtálakat a zeneterápiás foglalkozásokon.
http://fulesbagoly.blog.hu/2017/12/02/zenehidon_kelnek_at_az_autista_gyerekek_lelkehez#Kis Melinda eredeti szakmáját tekintve védőnő.
Elsősorban kismamák, csecsemők és kisgyermekek köreiben alkalmazza a hangtálakat nagy sikerrel.
Az utóbbi időben több TV interjút is adott:

2017.11.04. BabaArt rendezvény Kispesti Művelődési Otthon
https://www.youtube.com/watch?list=PLEnWlL3SkRfs2_wwK6OpUPqydqc4LYAvW&v=PANvkGZS8hU
1.02.43 percnél

2017.03.13. Budaörsi Tv
http://www.bvtv.hu/archivum/2017/2017-03-13-varosi-magazin.html
21.31. percnél

2016.07.22. Lánchíd rádió
http://lanchidradio.hu/videok/159464Regős Csaba jelenleg Marosvásárhelyen él és dolgozik a hengtálaival

A Vele készült interjú itt olvasható:
http://marosvasarhelyi.info/csevej/hangmasszazs-titkairol-gyogyito-hangok-es-rezgesek-interju-regos-csaba-hangmasszorrelOlimpiai hangtálak Brazíliában

Nagy örömmel, és büszkén adjuk közre a 2016-os Olimpián Rióban gyűjtött tapasztalatokat, melyekkel a Brazil Peter Hess Akadémia (Academia Peter Hess Brasilien) gazdagította Petre Hess módszert.  A világ minden részéről érkezett sportolóknak 12 napon át hangmasszázst ajánlottak fel. Óriási sikert arattak, messze felülmúlva az összes elképzelést, és elvárást. Ez a kezdeményezés közös siker s elismerés, melyből a világon működő minden Peter Hess Akadémia részesül és profitál.
TovábbEgyéb tapasztalatok

hangtál gong rezgés rezgésterápia hangtál tanfolyam rezgés tanfolyam gong tanfolyam hangtálas tanfolyam tibeti hangtál zengő hangtál gyógyító hangtál gyógyító tibeti hangtál gong terápia hangtálak terápiához rezgésterápia tibeti zengő hangtál tanfolyam rezgés rezgéstanfolyam gong tanfolyam zengő hangtál tibeti tanfolyam masszázsVissza