Tóth Boglárka

Magyar-francia szakos tanár, hangmasszőr, életmód tanácsadó, leendő jógaoktató, két gyermek édesanyja.

Kiskorom óta szinte tudatosan készültem a tanári pályára. Már öt éves koromban azt játszottam, hogy a plüssmackóimat tanítom az iskolában. Székre ültettem őket, és mindent elmagyaráztam nekik, amit az „életről” érdemes volt tudni… Egyik legnagyobb példaképem és „mesterem” a gimnáziumi magyartanárnőm volt. Ő erősítette bennem azt a gyermekkorom óta megélt késztetést, hogy tanári pályán a helyem. 2011-ben végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-francia szakán, és még le sem diplomáztam, de már egy budapesti gimnáziumban tanítottam félállásban
.
A hangtállal a sógornőmnek köszönhetően ismerkedtem meg a húszas éveim végén. Emlékszem, hogy mennyire elvarázsolt annak a kicsike tibeti hangtálnak a hangja. Rögtön tudtam, hogy a hangtálnak helye van az életemben. Pont ebben az időben lettem várandós első gyermekemmel, és „tudatosan-tudattalanul” minden este hangtállal zenéltem az érkező kis léleknek. Életem egyik legszebb és legharmonikusabb időszaka volt. Akkor még nem is sejtettem, hogy évekkel később sokkal több lesz a rajongásból, és az életem, a mindennapjaim részévé fog válni… Második gyermekem születése után kezdtem el komolyabban foglalkozni a jógafilozófiával. Az élet nagy kérdéseire kapott válaszokat és még annál is többet, Bakos Attilának köszönhetek. A hatha jóga oktatói szintű elsajátításáért pedig Bakos Juditnak jár a hála.  Nála találkoztam először a hangtálak művészi szintű használatával és az első jóga nidra élményem szerelem volt első hallásra, mely egyenesen Radnai Zsuzsanna akadémiájára repített. A Peter Hess módszer, amit Zsuzsának hála elsajátítottam, számtalanszor bebizonyította, hogy működik. Olyan megtapasztalásokban és „aha-élményekben” volt részem, melyek rendíthetetlenül meggyőztek a hangtálak átformáló erejéről. Az pedig igazán az i-re került pont, hogy mindez a pedagógiában is működik. Zsuzsa „Játék hangtálakkal” című képzése erősített meg abban, hogy a hangtálaknak hosszú távon helyük van a pedagógiában és az oktatásban, korosztálytól függetlenül kicsiktől a nagyokig.
A hangmasszőr képzés sokkal többet adott, mint vártam, hisz Zsuzsával a kölcsönös szimpátia kialakulása után közös célokon és projekteken kezdtünk el dolgozni, mely remélhetőleg minél hamarabb és minél szélesebb körben megvalósul.

Mottóm:
"Mindaddig nem ítélhetjük meg az embert helyesen, amíg nem szeretjük.
Egy-egy civilizációt nem a hatalom szerint kell megítélni és értékelni, amelyet kifejlesztett, hanem aszerint, hogy az emberszeretetet mennyire növelte és mennyire juttatta érvényre törvényeiben és intézményeiben. Az első és utolsó kérdés, melyre válaszolnia kell az, hogy vajon mennyire lát az emberben inkább szellemet, mint gépet. Bármely civilizáció romlásának és eltűnésének okát mindenkor a kemény, kérlelhetetlen szívben és az emberi értéknek lealacsonyításában találhatjuk meg."
Rabindranath Tagore


Vissza