Képzés

Játékok hangtálakkal - Alapozó tanfolyam gyermekfoglalkozásokhoz
Pedagógiai Akkreditációs minősítéssel rendelkező 30 órás tanfolyam
Engedélyszám: 12/183/2019
Nyilvántartási szám: A/9570/2019
 
A konzultációt szülőknek és olyan gyermekekkel foglalkozó szakembereknek ajánljom, akik nyitottak, befogadók, akik úgy érzik, él még bennük a gyermeki kíváncsiság, akik képesek önfeledten játszani. A programban résztvevők interaktív módon, személyes élményeket gyűjtsenek a hangtálakkal és gongokkal. Ízelítőt kapnak olyan gyakorlatokból, amelyeket hosszú évek  alatt gyűjtött tapasztalataim alapján állítottam össze, gyakran a gyermekekkel végzett játékok  közben,  közösen találtunk  ki, és bizonyítottan tartós és hatékony segítséget nyújtanak bárki számára.
A módszer közösségépítő, bizalomerősítő, harmonizáló hatása egyensúlyt teremt, ezért nagyon jó eredménnyel hasznosítható bármely csoport, vagy egyéni foglalkozásokon.
 
 A konzultáció célja:

A Peter Hess®  terápiás hangtálak, gongok csengők segítségével prevenciós támogatás és fejlesztés.
A gyermekek pozitív társas kapcsolatainak és érzelmi megnyilvánulásainak alakítása.
Részképességek fejlesztése
A viselkedési problémák (szorongás, emocionális visszavonulás, túlmozgás, agresszió) átdolgozása.
A kognitív fejlődésben az érzelmek szabad megélése, annak kifejezése.
Az önbizalom és az ősbizalom megerősítése.

Pedagógiai megközelítés:
 
Teljes figyelmi odafordulásban való elfogadás, az adott játékkereteken belüli maximális szabadság.
Egyénileg, vagy kiscsoportban célirányos fejlesztésre ad lehetőséget, míg nagycsoportban non-direkt kapcsolatteremtő, harmonizáló, feszültségoldó hatású.
 
Tartalom:
A bevezető konzultáción, mely 15 tanóra,  a hangmasszázs alapjaival ismerkedhetnek résztevőink. Megtapasztalhatják magát a hangmasszázst és megkapják az első útmutatót a hangtálak alkalmazásához felnőttekre és gyermekekre vonatkozóan.
 Információ a tartalomból:
 ♥  A hangmasszázs kialakulásának története
 ♥  Ismerkedés a hangtálakkal, a saját testre gyakorolt hatás élménye
 ♥  Hangtálak eltérő karakterisztikájának megismerése
 ♥  Az alap hangmasszázs, alkalmazási lehetőségek, határok, ellenjavallatok

A második 15 órás konzultáción a résztvevők Ízelítőt kapnak olyan játékokból és gyakorlatokból, amelyek hosszú évek tapasztalatában érlelődtek, gyakran a gyermekek ötleteiből származnak és bizonyítottan tartós és hatékony segítséget nyújtanak számukra.
A módszer közösségépítő, bizalomerősítő, harmonizáló hatása egyensúlyt teremt, ezért nagyon jó eredménnyel hasznosítható csoportokban, vagy egyéni foglalkozásokon.
 Információ a tartalomból:
♥ Az első blokk témája a kapcsolatteremtés, a bizalom, a társas kapcsolatok kialakítása, megélése, ápolása. 
♥ A második blokkban az eszközök a motivációt jelentik a célirányos, mozgásokra épülő fejlesztőjátékokban az érintés, a taktilis érzékelés, a hallásfigyelem, a ritmus, a keresztcsatornák területén.
♥ A harmadik blokkban a fantáziát építő, hangokkal megnyilvánuló fejlesztőjátékok, a szabad légzésre és az elmélyült meditatív élményekre épülő képzeletjátékok szerepelnek. 


A képzés elvégzése nem ad jogosítványt oktatásra, képzések, tanfolyamok tartására, kizárólag az ott tanult módszerek alkalmazására!!!!!

Kérdés esetén hétköznap 9-16 óra között a tanfolyamok szervezésével kapcsolatban, illetve szakmai kérdések ügyében Radnai Zsuzsannát hívhatja a +3630/252-4049-es telefonszámon.

 
                                                                                     Forduljon hozzánk bizalommal!

A minőségbiztosítás érdekében többféle lehetőség áll rendelkezésére a tanfolyam során résztvevőink számára, pl. órai visszajelzések, kérésfelvetések, tapasztalati megbeszélések során. A tanfolyam végén egy többféle szempontot tartalmazó írásos értékelési lehetőséggel biztosítjuk véleméynnyilvánítási lehetőségüket. 
Úgy gondoljuk, a legigazabb,  leginkább hiteles értékelés a résztvevők véleméynnyilvánítása. 1-5-ig skálán, melyben az 5-ös a kiváló, az 1-es a gyenge minősítést jelenti, összesítésben az alábbi minősítést kaptuk.
 


 
Jelentkezés/bővebb felvilágosítás:
 
Radnai Zsuzsanna             hangmasszazs@gmail.com              tel: 06/30/252-4049
Játékok  hangtJátékok  hangtálakkal, hangtálas játékok gyerekeknek, gyerekek és hangtálak, gyerekfoglalkozások hangtálakkal, hamgmasszázs gyerekeknek, hangterápia a fejlesztésben,hangterápia gyerekeknek, hangmasszázs a viselkedészavarokra.álakkal, hangtálas játékok gyerekeknek, gyerekek és hangtálak, gyerekfoglalkozások hangtálakkal, hamgmasszázs gyerekeknek, hangterápia a fejlesztésben,hangterápia gyerekeknek, hangmasszázs a viselkedészavarokra.
 
 


Vissza