Hangmasszázs alapképzés

A hatalmas képzési kínálatból nehéz  lehet laikusként kiválasztani a leginkább megfelelőt. Érdemes tudni, hogy a Peter Hess név egy nemzetközi védjegy. Használatát a németországi Peter Hess Intézet (PHI) szabályozza. Jelenleg már 21 országban működik oktatóközpont, és mindenütt ugyanaz a szisztéma szerint folyik a hangmasszőr képzés. A gondosan felépített oktatási rendszer 30 év tapasztalatára, sok-sok szakember hasznos tudására épül.

Peter Hess felhatalmazásával és megbízásából „Peter Hess hangmasszőr“ képzésre és a végzettséget igazoló oklevél kiállítására Magyarországon egyedül a Peter Hess Akadémia (PHA) Magyarország megbízott vezetője és oktatásszervezője (Radnai Zsuzsanna) jogosult. A „Peter Hess“ Európában védett márkanév.
Figyelem! A Peter Hess módszer jogvédelem alatt áll! A jogvédelem kiterjed az oktatás, sokszorosítás, a nyilvános előadás, a média, valamint fotók és megjelenő írások jogaira, az egyes részleteket illetően is, és jogi következményeket von maga után.

A „Peter Hess hangmasszőr“ megnevezést csak a PHA Magyarország keretében indított teljes képzés (a Hangmasszázs I. / Hangmasszázs II. / Hangmasszázs III. és IV. szemináriumok, valamint a záró, szupervíziós szeminárium) elvégzése, és a végzettséget igazoló oklevél kézhez vétele után szabad viselni. A „Peter Hess hangmasszázs“ megnevezést is csak a teljes képzés sikeres elvégzése után lehet használni.

Az alaptanfolyam (I., II., III-IV. + Szupervízió) elvégzése után kap a végzett hangmasszőr egy  oklevelet, mely feljogosítja őt kezelések végzésére. (Terápiás céllal abban az esetben, ha a törvényileg előírt egyéb szakmai feltételeknek is eleget tesz.) A szemináriumokat Európa szerte Peter Hess által erre felhatalmazott, tanúsítvánnyal rendelkező tanítványai vezetik.
 


 

 

A konzultációk előre kiválasztott helyszíneken kerülnek megrendezésre, ahol oldott légkörben szerezhetnek saját, személyes tapasztalatokat a hangmasszázzsal kapcsolatban, miközben lehetőségük van intenzív tapasztalatcserére is a többi résztvevővel. Ez idő alatt a szeminárium vezetői a tanulás minden egyes lépésénél szakértő módon vezetik és informálják a résztvevőket.

A hangok hatása rendkívül összetett. Annak ellenére, hogy első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik a módszer, az alkalmazásához szükség van megalapozott tudásra a hangok hatásával kapcsolatban, és reflektáló önismeretre, hogy a hangokat egyedien, célzottan, és biztonságosan tudjuk alkalmazni a kliensek javára. 

  • Készség a rezonanciára: szeretetteljes és figyelmes foglalkozás a klienssel és saját magunkkal.
  • Kliens- ill. igényorientáltság: folyamatos - esetleg akár nonverbális – párbeszéd a klienssel.
  • Megoldásra és erőforrásra való irányultság: „Az egészségest erősíteni”.
  • Támogatni a regenerációs és újraszerveződés folyamatokat.
  • Gyengéden, lépésről-lépésre előre haladni: „A kevesebb több!”
 

Hangmasszázs I. (16 tanóra)

Erre a  tanfolyamra várjuk mindazokat,  akik  szeretnék megismerni a hangtálak eredetével. Szívesen gyűjtenének információt a hangmasszázs  kialakulásának történetéről, az alkalmazási lehetőségekről, a biztonságos alap hangmasszázs végrehajtásáról, a határok és ellenjavallatok figyelmebevételével,  - és a tanultakat családi, baráti  körben, illetve önmagukon szeretnék alkalmazni. 
Különleges, önmagunknak szóló ajándékként élhetik meg a saját test (újra) észlelését, az önmagunkkal kapcsolatos (új) felismeréseket.  

Így hát ez a szeminárium elsősorban egy személyes élmény, a "helyreállítást", az  új rend megteremtését szolgálja  önmagunkban, miközben hozzájárul az egészség megerõsítéséhez, illetve a problémák megelõzéséhez. A módszer megismerésének és megtapasztalásának szenteljük az időt, egyúttal konkrét javaslatokat teszünk a hangtálak biztonságos alkalmazására.

Célunk a Peter Hess® hangmasszázs, mint holisztikus módszer megismertetése, és megértése, az első igazi HANG-Masszázs-Élmény megélése.

Ezen a szemináriumon szerzett ismeretei, tapasztalatai alapján biztonságosan használhatja a Peter Hess hangtálait otthoni környezetben, megkaphatja az első alkalmazási utasításokat, és önállóan hangmasszázst adhat gyakorló klienseknek.
 


 

Hangmasszázs II. (16  tanóra)

A relaxációtól az újrarendeződésig
A szeminárium célja az alap hangmasszázs lehetőségeinek bővítése, új hangelemek megismerése, a hangmasszázs kockázatmentes megtapasztalása és gondos alkalmazása.

Fontos számunkra, hogy felélesszük az érzékenységet az energetikai kontextusokra, finomítsuk az észlelést, hangsúlyozzuk a tudatosságot, és megéljük azt.. Az egyik legfontosabb szempont ebben az összefüggésben a „tudat hatalma, terető ereje”, a mentális fókusz, a belső hozzáállás. 

Több új hangelemet ismerhet meg, széleskörű eszköztárat, Így a hangtér egyre intenzívebb élménnyé válik. Meg fogja tanulni, hogyan használhatja ezeket az eszközöket az ember energetikai szintjének eléréséhez, és kompenzációs technikákat kínálhat az egészség megerősítésére holisztikus értelemben. Eddig csak zenélő hangtálakkal dolgozott. Most ismerkedjen meg a Zen tálakkal, és a Fen Gong használatával és hatásaival. A szeminárium témája lesz felismerni, és kiterjeszteni a rezonancia képességét és lehetővé tenni az intuitív cselekvést, amely az egyéni és csoportos helyzetekben való saját intenzív tapasztalatokon, valamint a ténybeli és szakmai háttéren alapul.

Az új szempontok és a közvetített attitűd hozzájárul egy olyan értékelési keret létrehozásához, amelyben minden szinten lehetséges a fejlődés. Így ideális alapot nyújtanak minden interperszonális együttműködésnek, melyet e szemináriumon lehet tesztelni és gyakorolni. Úgy érezzük magunkat, mint egy energikus rendszert, amely hatással lehet az életünkre, és tudatosan felismerjük, milyen erõs külsõ hatások vannak életünkben. A hangmasszázs rendkívül különleges formájának megtapasztalásával megerősítheti önmagát, és szélesítheti tevékenységi körét más emberekkel és környezetével kapcsolatban.
 


 

Hangmasszázs III-IV. (32 tanóra)

Egyéni hangmasszázs a test, a szellem, és a lélek számára
Ezen a szemináriumon lehetőséget kap arra, hogy több napon át kellemes és nyugodt légkörben kikapcsolódhasson egy-egy gyönyörű hangtérben. Tehát nemcsak új dolgokat tanulnak meg a résztvevők, hanem célunk,  hogy pihenjenek és töltsék fel szervezetüket a mindennapi élet feladataira. A képzést olyan hangokkal teli meditációk keretezik, amelyek hozzájárulnak a test, az elme és a lélek harmóniájához, és lehetővé teszik a tanulók integrációját, saját élményekkel gazdagodva,  gyakorlati tapsztalataikon keresztül megkönnyítjük a módszer tanulását.

A cél az, hogy támogassuk és megerősítsük a résztvevőket a "közérzetjavító, pihenésre, és egészségmegőrzésre" kínált hangmasszázs biztonságos, célorientált és ügyfélorientált alkalmazására. Az ügyfelek megfelelő igényeinek és problémáinak figyelembevételével egyedi, egyénre szabott hangmasszázst is megtanulnak összeállítani, alkamazni. Új hangelemeket tanulnak, melyek beépülnek az alap hangmasszázsba, és holisztikus értelemben élvezik azok hatását. Megvitatják a frissítő, lazító hangmasszázs alkalmazását, figyelembe véve bizonyos betegségeket.
Tudatosítva azt a tényt,  hogy a pihenés, az egészség, és a kiégés megelőzésének egyik legfontosabb alapja. Ily módon biztonsággal tudnak majd az ügyfelek igényeinek megfelelően sokrétűen alkalmazni technikákat hang ajánlatainkból.
 


 

Szupervízió (20 tanóra)


Az alapképzést egy kétnapos konzultáció zárja le, melyre általában néhány (3) hónappal az alap tanfolyam (I,II,III-IV.) befejezése után kerül sor. A középpontban a résztvevők gyakorlati tapasztalatai és a problémamegoldások kidolgozásai állnak.  A végső szeminárium során különös figyelmet fordítanak a professzionális önmegértés képességére, amely elvárható a Peter Hess® hangmasszázs-gyakorló szakembertől. Megbeszélésre kerül az ügyfelekkel való kapcsolattartás, és elhatárolás, a hangmasszázs és a saját korlátaink és lehetőségeink meghatározása, valamint érintik az aktuális törvényi kereteket. További téma a hirdetési, beszerzési és gyakorlati tervezési, szervezési feladatok.
A résztvevők a szupervízión való részvételt követően oklevelet kapnak, és egy "minősítő Peter Hess Hangmasszőr logó tulajdonosává is válnak, mely megkülönbözteti a többi hangmasszázs kínálatától, feljogosít a Peter Hess® féle Hangmasszázs hivatásszerű alkalmazására, valamint a Peter Hess Hangmasszőr név viselésére, az adott törvényi kereteken belül.
A képzés elvégzése nem ad jogosítványt hangterápiás,vagy hangmasszőr képzés tartására, kizárólag az ott tanult módszerek alkalmazására!

 


 

Kérdés esetén hétköznap 9-16 óra között Radnai Zsuzsannát hívhatja a +3630/252-4049-es telefonszámon.
 
                                                                                     Forduljon hozzánk bizalommal!Vissza